VOOR IEDEREEN

Of je nu jong bent of oud, iedereen kan te maken krijgen met voetklachten en voetgerelateerde houdingsklachten. Daarom behandel ik in mijn praktijk verschillende mensen met verschillende klachten. Mensen van 3 tot 85 jaar. En al die mensen hebben één ding gemeen: met podologie en/of podoposturale therapie kan ik hen verder helpen.

Volwassenen

Voetklachten bij volwassenen variëren van vergroeiingen en scheefstand tot overbelasting en ontstekingen.

Houdingsklachten zijn onder meer bekkeninstabiliteit, kniepijn en scheefstand.

Lees hier welke onderzoeksmethoden en behandelwijzen ik toepas in mijn praktijk.

Kinderen

De klachten waarmee kinderen in mijn praktijk komen, verschillen nogal van de klachten waarmee volwassenen te maken kunnen krijgen. Bij kinderen gaat het onder meer om motorische stoornissen, scoliose, tenenloop en groeigerelateerde problemen. Kinderen met dyslexie en/of dyscalculie ontwikkelen vaak een houdingsscheefstand. Podoposturale therapie is voor hen een zeer effectieve methode.

Indien nodig en gewenst, kan ik kinderen doorverwijzen naar de kinderfysiotherapeut, de Cesartherapeut, de optometrist of een andere specialist.

Sporters

Tijdens het sporten krijgen de voeten het flink te verduren. Vooral bij sporten als hockey, tennis, hardlopen en voetbal.

En helaas levert die extra belasting bij sommige sporters ook de nodige klachten op.Met name door een verkeerde stand van de voeten of een onbalans in de spieren.

In mijn praktijk kan ik sporters op verschillende manieren weer op de been helpen.