Praktische Informatie

VAN ANAMNESE TOT ZOLEN

Diverse onderzoeken

Elke behandeling begint met een onderzoek. En elk onderzoek begint met een goed gesprek. Ik wil graag alles weten over jouw klachten. Hoe lang heb je die klachten al? Wat heb je er zelf aan gedaan? Wat is de mening van je huisarts? Hoe beïnvloeden deze klachten je leven? Na ons gesprek is het tijd voor de onderzoeken. Ik kan verschillende onderzoeken doen om zo een goed beeld van jouw klachten en de oorzaak daarvan te krijgen.

Voetspiegel

Als je op de zogenaamde podobaroscoop, een voetspiegel, gaat staan, kan ik zien hoe de druk over jouw voetzool wordt verdeeld. Bovendien kan ik zien wat er gebeurt als je je houding verandert.

Voetafdrukken

Met inkt en papier wordt een voetafdruk gemaakt. Dit podogram wordt ingetekend, waarna ik exact uitleg wat je voet doet bij het lopen. Het podogram laat goed zien hoe straks een speciale zool jouw klachten kan verminderen.

Lichamelijk onderzoek

Aan de manier waarop je zit, staat, ligt, bukt en loopt, valt ook veel af te lezen over de aard van je klachten. Daarom voer ik ook altijd een lichamelijk onderzoek uit.

Schoeninspectie

Heb je voetklachten, dan spreken je schoenen vaak boekdelen. Aan de manier waarop jij je schoenen gebruikt en hoe ze slijten, kan ik zien of je de voeten op een verkeerde manier belast.

Bijzonder: de echografie

Een professionele technologie om een nóg beter beeld te krijgen van jouw voet- en houdingsklachten, is de echografie. Een technologie die ook in ziekenhuizen wordt gebruikt voor het opsporen van allerlei aandoeningen en die pijnloos en probleemloos is.

Als één van de weinige podoposturale therapeuten heb ik de beschikking over moderne apparatuur waarmee ik aandoeningen aan onder meer bot, kraakbeen, spieren en pezen zichtbaar kan maken.

Jouw eerste bezoek

Kom je voor het eerst naar mijn praktijk? Neem dan een geldig identiteitsbewijs mee én een aantal paren schoenen die je het meest gebruikt. Het is belangrijk dat dit geen nieuwe schoenen zijn. Ik wil namelijk kunnen zien hoe jouw schoenen slijten, zodat ik iets meer kan zeggen over bijvoorbeeld de stand van je voeten en de balans in je lichaam. Heb je al steun- of andere speciale zolen? Neem die dan ook mee.