HOE KAN IK JE HELPEN?

VAN ANAMNESE TOT ZOLEN

In mijn praktijk pak ik voet- en houdingsklachten volledig aan. Dat wil zeggen: vanaf het eerste gesprek tot en met de uiteindelijke oplossing doe ik alles zelf. Je hoeft dus niet ergens anders nog zolen te laten maken en je hebt altijd één aanspreekpunt.

Diverse onderzoeken

Elke behandeling begint met een onderzoek. En elk onderzoek begint met een goed gesprek. Ik wil graag alles weten over jouw klachten. Hoe lang heb je die klachten al? Wat heb je er zelf aan gedaan? Wat is de mening van je huisarts? Hoe beïnvloeden deze klachten je leven? Na ons gesprek is het tijd voor de onderzoeken. Ik kan verschillende onderzoeken doen om zo een goed beeld van jouw klachten en de oorzaak daarvan te krijgen.

Voetspiegel

Als je op de zogenaamde podobaroscoop, een voetspiegel, gaat staan, kan ik zien hoe de druk over jouw voetzool wordt verdeeld. Bovendien kan ik zien wat er gebeurt als je je houding verandert.

Voetafdrukken

Met inkt en papier wordt een voetafdruk gemaakt. Dit podogram wordt ingetekend, waarna ik exact uitleg wat je voet doet bij het lopen. Het podogram laat goed zien hoe straks een speciale zool jouw klachten kan verminderen.

Lichamelijk onderzoek

Aan de manier waarop je zit, staat, ligt, bukt en loopt, valt ook veel af te lezen over de aard van je klachten. Daarom voer ik ook altijd een lichamelijk onderzoek uit.

Schoeninspectie

Heb je voetklachten, dan spreken je schoenen vaak boekdelen. Aan de manier waarop jij je schoenen gebruikt en hoe ze slijten, kan ik zien of je de voeten op een verkeerde manier belast.

Bijzonder: de echografie

Een professionele technologie om een nóg beter beeld te krijgen van jouw voet- en houdingsklachten, is de echografie. Een technologie die ook in ziekenhuizen wordt gebruikt voor het opsporen van allerlei aandoeningen en die pijnloos en probleemloos is.

Als één van de weinige podoposturale therapeuten heb ik de beschikking over moderne apparatuur waarmee ik aandoeningen aan onder meer bot, kraakbeen, spieren en pezen zichtbaar kan maken.

BEHANDELINGEN

Voor de aanpak van voet- en houdingsklachten kan ik verschillende behandelmethoden inzetten. Veruit de meeste patiënten help ik verder met speciale zolen.

Zolen

In mijn eigen werkplaats en in eigen beheer maak ik zolen in verschillende soorten. Ik maak mechanische (steun)zolen en therapeutische (dunne) zolen. Bovendien kan ik de zolen uitvoeren in materialen en kleuren die het beste bij u passen.

Mechanisch

Voetklachten door een verkeerde stand van de voeten kun je verhelpen met mechanische zolen, ook wel steunzolen genoemd. Deze zolen maak ik van een stevig materiaal (kunststof of leder), zodat je voeten optimaal ondersteund en gecorrigeerd worden.

Therapeutisch

Bij houdingsklachten die in de voet(en) ontstaan, bieden flexibele, millimeters dunne zolen vaak uitkomst. Tijdens het onderzoek leg ik stukjes kurk onder je voeten, waardoor je direct al verandering zult ervaren. Nadat ik heb bepaald op welke plaatsen en in welke diktes de stukjes kurk het beste hun werk doen, maak ik deze zooltjes voor je. Dat doe ik met een speciale machine volgens een ambachtelijke techniek. Het resultaat: maatwerk waardoor je beter in je vel zit.

Tapen

Tapen lijkt een simpele ingreep, maar het is een bijzondere methode om diverse aandoeningen aan te pakken. In mijn praktijk werk ik met speciale tape die het lichaam ondersteunt bij het natuurlijk herstelproces. Met deze tape kan ik pijnklachten aanpakken en ervoor zorgen dat je weer gemakkelijker beweegt en sneller herstelt.

Triggerpointtherapie

Sommige pijnklachten worden veroorzaakt door zogenaamde ‘triggerpoints’: pijnlijke verhardingen in de spieren. Dergelijke triggerpoints geven verschillende klachten, zoals zeurende pijn, tintelingen en stekende pijn.

U kunt die klachten ervaren op de plaats van de triggerpoints, maar ook op heel andere plekken in het lichaam.

Ervaringen wijzen uit dat behandeling van triggerpoints een zeer effectieve methode is en snel klachtenvermindering geeft.